Time Trax

time-trax-head

Ma emberek, visszaviszlek benneteket a múltba, hogy előrelássunk a jövőbe. A Time Trax egy sci-fi sorozat volt ami 1993 januárjától 1994 decemberéig futott. Összesen 42 rész született. A főszerepet Dale Midkiff alakította. Maga a sorozat egész jó volt annak idején, hogy őszinte legyek egy-két effektje megelőzte a korát. A baj az volt, hogy nagy volt a budget-je és nem sok érdelklődő volt a sorozat iránt.

Ez viszont a Malibu Interactive-ot nem akadályozta meg abban, hogy ’94-ben készítsen róla egy side scroller akciójátékot. Maga a SNES verzió Shimabi-ra fókuszált, aki nem más mint a sorozat őrült tudósa, aki *****VIGYÁZAT, SPOILER!!!!********* feltalálta a Trax-et, ami egy időgép, ebbe szöktette ki a rabokat, így tudtak az “akkori” jelen időnkbe visszalógni. Darien Lambert sorozatunk és játékunk főhőse, egy különleges képességekkel megáldott zsaru bemegy a Traxbe, hogy elfogja az elszökött rabokat. Röviden ennyi a játék és a sorozat értelme. Magában a sorozatban volt egy érdekes fegyvere, ami csak elektroscho-ra jó, ezt kapjuk meg a játékban is. A Time Trax mint szó időmegtörést jelent, így a show egyik legérdekesebb pontja az volt, hogy Darien meg bírta állítani az időt (akár a Mátrixban) így több esélye volt a rabokat elfogni. :)

Maga a játék 8 pályából áll: lineáris akció játék, tehát sok agy nem kell hozzá. :) A játékban is meg lehet az időt állítani, ami rengeteg ponton nagyon hasznos tud lenni. A játékban vannak motoros pályák is, tehát van varieté bőven. :) Hangeffektek korrektek, a zene az “viszonylag” jó, tehát egy egész jó kis alulértékelt játékkal van dolgunk. :) Habár azért vannak szépséghibái: elég kevés az életerőd, így rengetegszer be lehet fuccsolni, és nincs continue, úgy hogy kösd fel a gatyád!

Történetünk most mellékvágányra áll át!

Szintén 1994-ben Malibu szeretett volna egy Sega portot is készíteni a játékból, de az a port valószínűleg pénzbeli okokból soha nemjelent meg. Mi is ebben a verzióban olyan érdekes? Két szó:

time-trax-timothyIsmerkedjetek meg Timothy John Follin-nal akit a retó közösség úgy emleget hogy a chiptune-ok királya. Zenéje az évek alatt legendássá vált, és Rob Hubbard szintjével vetekszik. Rengeteg zenét írt: Gauntlet III (C64), Ghouls and Ghosts (C64), Silver Surfer (NES), Plok (SNES) és még ZX Spectrum-ra a LED Stormot. A zenéit nem egyedül írta, mivel ott van bátyja Geoff is, akinek tehetsége legalább akkora mint Tim-é.

Sajnos a zenéléssel felhagyott, de egy honlapot készített.

3 évvel ezelőtt posztolt ide egy linket, hogy Ő komponálta Sega-ára a ki nem adott Time Trax-et, ami sajnos az egyetlen egy Segára írt zenéje volt. A link ami az oldalon van mára inaktív lett, de egy jófej ember kirakta YT-ra a főcímzenét 50Hz-ben. Azonnal megszerette a nép.

Most pörgessük előre az időt előre 2012-ig.

Ez a komment eléggé izgalomba hozta az embereket és még nagy zenészünk is Danooct kolléga is könyörgött, hogy adjanak már szerencsétlennek egy tape driver-t.

Teltek múltak a hónapok amíg válasz nem érkezett. Egészen egy pár napig!

SegaAge-en egy fickó rejtélyes módon, valami bináris fájlkezelés során egy sor Sega proto ROM-ok között kutatva, valahogy megtalálta az elveszettnek hit SEGA port-ot a Time Trax-ből. Azonnal dumpoltatta, hála a jóságos atya úristennek! ^_^

Így Tim Follin munkája nem veszett hiába. :) A játék egy nagyon erős hangdriver-t tartalmazott, amit Dean Belfield programozott. Hogy is hangzik? Lássuk csak: képzeljétek az orrotok elé a VRC7-et és úgy duplázzátok meg. KB. annyira jó. Kicsit egoistának hangzik, de kicsit büszkének érzem magam, hogy én voltam az elsők közt aki videót és egy teljes zenealbumot raktam fel belőle YouTube-ra. :)

Igen emberek… én a NES guy! :) És őszintén elmondhatom nektek: ez talán minden idők egyik legjobb zenéje és játéka amit valamiért az idő eldugott az orrunk alól. :)

Remélhetőleg majd egyszer konzolon is élvezni tudjuk majd a játékot. A Genesis covert, meg jó haverom Jamie készítette. :)

BONUS CONTENT:

time-trax-snes-proto

Kép a Super Nintendo prototípusról.

A játékot a Malibu Interactive fejlesztette.

Megjelenés:

SNES
EU – 1994
US – 1994

GENESIS
Online – 2013.07.07.

time-trax-snes-borito

time-trax-sega-borito

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés