Gungrave

gungrave-head

A mai hangulatomhoz híven egyik Top 5-ben szereplő animém játékváltozatáról szólnék és arról, hogy néha nem értem a kritikusokat. A Gungrave anime úgy ért engem anno mint égből lecsapó fémlándzsa az ágyékomba. Nem értettem én igazából mit is akarnak ezzel a mutánsos pusztítós lila cowboy kalapos animével. Sokáig mutattam ismerőseimnek az első részt és képedtek el sokan értetlenül. Aztán valamikor kíváncsiságból letöltöttem a második részt is és a következő három napban nem vettem fel a telefont...

A Gungrave olyan mély és emberközeli tartalmakat bemutató anime a bosszúról, szeretetről és álmokról amit nagyon nem láthattunk még. Főszereplője Beyond the Grave (Síron Túl) egy fekete mágiával és csúcstechnológiával újraélesztett kiber-zombi aki felveszi a harcot a világuralomra törő maffia hálózattal. Azonban miféle titkok lappanganak a háttérben? Ki az a fehér hajú lány aki a hóban nehéz fémtáskát húz maga után és közben vérfoltokat hagy maga után? Hogyhogy Grave egykor a szindikátus legjobb bérgyilkosa volt és egész pontosan miért is nem beszél? Most nem leszek Spoiler, akit ez is érdekel nézze meg az animét és nem bánja meg.

gungrave-1

Szóval mikor realizáltam, hogy hé, van egy PS2m akkor vegyünk rá Gungravet. Persze óvatos vagyok és végigolvastam néhány netes kritikát amik kedvesen leírták mint az esztelen pusztítás manifesztációját. Hmm, hmm...és akkor mi van? Két évvel az anime után is izgatottan helyeztem be a korongot és kezdtem el játszani. Igényes cgi videó, japán szinkronhang választható nyelvű felirattal (EZT A MEGOLDÁST AZÉRT FIGYELMÉBE AJÁNLANÁM A SOK SÜGÉRNEK OTT JAPÁNBAN) és cell shaded grafika ami az anime karaktereit mintázza igényesen. A történet néhány pontban eltérve, de hitelesen követi az anime utolsó háromnegyedében tapasztalható bosszúhadjáratot a mutáns-kiber-démonok ellen (élvezet leírni) és a befejezés úgy tér el az általam magasztalt animétől, hogy nem is haragudtam érte mert élmény volt. A harc izgalmas és adrenalin lüktető, maximálisan átérzem a két drabális pisztollyal pörgő forgó kiber-zombi hangulatát (ajánlott zene: Strawberries - Zombie) és nagyon király ahogy a hátunkon láncokkal átvetett fém koporsóból néha lángot fújunk vagy rakétát eregetünk...

gungrave-2

Ezek után át kellene térnem a negatívumokra...emberek...nem találtam. Egy low budget játéktól ennyit kapni már szinte sok. Néha zavaró a PS2 hardver elégtelensége miatt a sötétből kapni be egy egy kósza rakétát, 6 óra alatt kivégezhető és semmi sem vesz rá az élvezeten kívül az újabb végigjátszásra, de mindezek nem számítanak akkor amikor egy olyan játékot kapsz amivel jól szórakozol akármilyen hangulatban és élethelyzetben. Nagyon ajánlom mellé az animét, különösen azoknak a kritikusoknak akik lehúzzák a játékot annak megtekintése nélkül.

Aki szereti az akció orientált játékokat amiknek van stílusa és hangulata szerezzék be, de ha kételkednek is, egy kölcsönzést megér mindenkinek aki nem idegenkedik a szórakozástól csípőből.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés