Kedves olvasó!

Egy kis történelem
A sárgakazi.hu 2011-ben jött létre Doom mester jóvoltából. Az induláskor nagyjából fél tucat aktív tagot sikerült összeverbuválnia az ötlet támogatására, köztük engem is. Az oldalt alapvetően fan site-ként tudnám aposztrofálni: az eredeti ötlet szerint különféle retró és kevésbé retró videojátékos témákról szóló, könnyed hangvételű hírek és tesztek olvashatók rajta – mindez megspékelve a „sárga kazettás” korszak távol keleti hamisító mesterei előtti tisztelgéssel. Hogy ez utóbbi mit is jelent pontosan, azt az oldal böngészése közben nagyon hamar észreveheted! :-D

Az idők folyamán sokan lemorzsolódtak az aktív közreműködésből, és Doom is inkább egy másik, saját oldal létrehozásán gondolkodott, így a sárgakazit 2012-ben kompletten átvettem tőle. Az oldal működését sumblinker mester és jómagam biztosítottuk egészen MrNorbert1994 csatlakozásáig, aki lelkes NES/Famicom rajongó, és távmunkában Szegedről ügyködik a tartalom bővítésén. Ez a hármas jelenti a jelenlegi szerkesztőgárdánk gerincét. !!!UPDATE 2015.07.15.: visszatért sorainkba Doom, aki ugye a sárgakazi.hu eredeti ötletgazdája és alapítója. Öjö, bódóttá'!

Az oldalt eközben kinőttük, illetve egészen pontosan fogalmazva az eredeti layout lehetőségeit már nem éreztem elégségesnek az elképzeléseim megvalósításához. Az átalakításban – konkrétan egy új oldal létre hozásában – sokat segít(ett) Laza san, aki három danos Joomla nagymester, és szinte minden nyűgömet meg tudta oldani. A műszaki hátteret Brazilnak köszönhetem, aki díjmentesen biztosítja az oldal működéséhez szükséges szerver kapacitást.

Felhívás
Amennyiben tetszik az oldal, és szívesen besegítenél a tartalom színesítésébe, esetleg rendelkezel komplett írással valamilyen videojátékos témában, amit örömmel látnál az oldalon megjelenve, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot! Minden ilyen megkeresést respektálunk!

Támogatás
A sárgakazi jelenlegi működése csak költségeket termel, az oldalnak bevétele egyelőre nincs. Szerkesztő társaim puszta lelkesedésből dolgoznak és készítik az anyagokat, és ezért nem tudok eleget hálálkodni nekik. Szívesen nyújtanék nekik anyagi ellenszolgáltatást ezért, de ehhez bevétel kellene. Ha úgy érzed, hogy szívesen támogatnád a működésünket, akkor a jobb oldali oszlopban található Paypal modul segítségével küldhetsz anyagi segítséget. Ígérem, jó helyre kerül a támogatás! Köszönjük!

Csak a kukába ne!
Ezt nagyon komolyan kérjük! A régi, "elavult", a tulajdonosuk szemében értéktelen gépek számunkra még hasznosíthatók! A leggyakoribb hobbigépekből és konzolokból minimum egy-egy tucat már van a gyűjteményünkben, de nem szeretnénk hogy akár egyetlen sárgakazettás klón, Commodore, Amiga, Atari, Nintendo vagy SEGA gép is a szemétbe, elektronikai hulladék lerakóba, vagy barbár lomizók kezébe kerüljön. Ugyan így azt sem szeretnénk, hogy kidobásra kerüljenek régi képcsöves TV-k, video monitorok. Kérjük, ha rendelkezel ilyen feleslegessé vált műszaki cikkekkel, keress meg minket, szívesen átvesszük azt az utókor számára megmentendő célzattal (ha ésszerűen megoldható).

Pár szót a „sárga kazetta” jelenségről
Az oldalon található sárga kazettás grafikai montázsokat minden hátsó gondolat és jogsértés elkövetésének szándéka nélkül csináljuk, pusztán a poén kedvéért – ellentétben a kínai hamisítókkal, akik nem szégyenlősködtek bármilyen képanyagot felhasználni a hamis kazetták borítóinak elkövetésekor (hogy a tartalmat ne is említsük). Sajnos előfordulhat, hogy evvel kivívjuk valakinek vagy valakiknek a nemtetszését, amiért előre is elnézést kérünk. Minden ilyen esetben – ha ezt jelzik nekünk – a problémás / jogsértő tartalmat készségesen eltávolítjuk az oldalról.

A hírekben és cikkekben a magánvéleményünket írjuk le. Az oldalt jelen állapotában magánemberként üzemeltetem.

Köszönöm, hogy elolvastad!

Üdvözlettel:
Szakács Gábor
aka. SakmaN

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés