2014 Szeged - Agóra // UPDATE!

2014-szeged-head
Ismét jót retróztunk Szegeden, ahogy kell. 2014 május 17-18 között került megrendezésre a Szent-Györgyi Albert Agórában az ÖTÖDIK Szegedi retró számiítógép, videojáték és kvarcjáték kiállítás. A főszervező Mári Zsolti kajánul meg is jegyezte, hogy "behozott", már ami a "nagy" kiállítások számát illeti. Persze, mert a Csokis kiállítást a nagy "tumultus" miatt áttettük őszre: volt Veletech, Play-It, ez a szegedi buli, és még a KMO-ba is megyünk még, szóval nem akartam szétszakadni. De ősszel úgyis elhúzok!

A kiállításon Zsolt kincsei mellett az Informatikai Múzeum saját gyűjteményében fellelhető masinák is szerepeltek szép számmal, rám ismét a handheld szekció biztosítása maradt (néhány apróságot azért vittem, SEGA Katana + mind a 3 régióból Dreamcast gépek, kiegészítők, szoftverek, + egy "játszós" Dreamcast és egy kölcsön Vectrex is befért még a kocsiba). Álló vitrinből most kettővel kevesebb jutott, de extraként kaptam két falba süllyesztett polcos részt. A rendelkezésre álló üveg alkalmatosságokat igen tisztességesen megtömtük gépekkel, ebben nagy segítségemre volt a párom Szilvi, aki nélkül valószínűleg még most is rendezném a gépeket... :-D

És persze a Borfesztiválról se feledkezzünk meg, amit Zsoltinak sikerült ismét egy időpontra szerveztetni (:-P) a retró kiállítással. Ismét hatalmas tömeg fogadott minket a Széchenyi téren, több színpadról szólt a zene (a legkülönfélébb stílusokban, a Bon-Bon-ról sajnos lemaradtunk), a sok vidám arc mellett idén is láthattunk néhány "már nem szomjas" látogatót. Ettünk, ittunk (a kocsit a szálláson hagytuk, naná!), ittunk, ittunk, ittunk... Na ennyire azért nem, hiszen kultúremberek vagyunk, csak lightosan. Ha valakit totálisan hidegen hagy a retró játékos téma, ez miatt akkor is érdemes Szegedre jönnie, komolyan mondom!

A kiállítás látogatottsága már az első napon felülmúlta az egy évvel korábbi kétnapos számokat, tehát az érdeklődés évről évre növekszik! Ez abból a szempontból is jó, hogy evvel bebiztosítottuk a jövő évi rendezvény megrendezését! Jövőre tehát ismét veletek, ugyanitt. Naná!

Bár vittem fotómasinát, de valamiért csak akkor ugrott be, hogy szinte alig lőttem pár képet a cuccokról, amikor már elkezdtünk a bontást. :-( Szerencsére Zsolt lőtt jópár képet, amit pofátlanul lenyúltam, hogy ide alulra kirakhassam őket jól! Et voilá! (SakmaN)

Prievara Zsolt barátom fotóit is lenyúltam, csak nektek!

HEADER 

 
0 #1 sumblinker 2014-06-10 13:43
Jó kis élménybeszámoló , ahogy látom a hangulat is ott volt! ;-)
Quote
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés