Sonic The Hedgehog

sonic-head
1988-at írunk. A SEGA rájött, hogy a Master System-mel nem lett sikeresebb a NES-nél. A mesteragyú mérnökök a SEGA-nál elhatározták, hogy ennél egy jobb gépet kell készíteni. Három hónapos procedúra után a tervük sikerült is, elkészült a Mega Drive konzoljuk, és Japánban ki is adták a Space Harrier 2-vel és az Altered Beast egy portjával. Mennyivel is tud többet a Mega Drive a NES-nél? Válasz: NAGYON SOKKAL! A grafikus motor sokkal fejlettebb – a hangchipekkel együtt, gyorsabban mozognak rajta a sprite-ok, mert a bar code olvasó sokkal fejlettebb. Ott van még az a mágikus 16 BIT is (2 bájt), amitől mindenkinek csak esedezett az álla.

Aladdin

aladdin-head
Már megint Disney?
1992-ben a Disney stúdió munkatársainak kezébe eljutott az Ezeregy Éjszaka Meséi című mesegyűjtemény, abban megtalálták Aladdin történetét, és elhatározták, hogy készítenek belőle egy egész estés rajzfilmet.

Castle Of Illusion

castle-of-illusion-head
/ I Love Mickey Mouse! Fushigi no Oshiro Daibouken /

Mit is mondhatnánk Miki egérről? Walter Elias Disney első nagy sikert hozó agyszüleménye valahová a posztavantgardizmus-hoz vezethető vissza valahová az 1930-as évekre. A művész úrnak viszont 1918-ben jelent meg a Hófehérke néma filmben, ami igazi első nagy sikerét hozta. Ezt a filmet 1937-ben újra levetítették, de ott már hanggal.