Magician

magician-head
Eurocom Entertianment Software… honnan is lehet ismerős nektek ez a név?

Nos ha valaki PS1 fan volt, vagy netán kései NES van N64 rajongó olyan játékokból ismerhetjük őket, mint a Duke Nukem 64, Tarzan, Jungle Book, vagy netán a rengeteg James Bond-os játékaikról amit több mint 5 féle konzolra fejlesztettek. PS1 végkorában olyan játékok is köszönhetőek tőlük, mint a Crash Bash, vagy a Spyro:  A Hero’s Tail.

Ez volt a legelső játékuk, egy elég érdekesre sikerült akció RPG. Fura, hogy ez egyben az utolsó játékuk ebben a műfajban.

A játék története arról szól, hogy egy Abandon nevű megszállott mágus átveszi a hatalmat Merlwood felett, és pusztítja annak mágusait. Paul, nagy elszántan elindul, hogy véget vessen ennek.

A játék alatt rengeteg varázsigét tanulunk majd meg, ami elég effektív az ellenfelek ellen. A játék próbált annak idején valószerű lenni: figyelned kell Paul egészségére, arra hogy mikor szomjazik meg, és mikor éhes,  figyelni kell a mágikus pajzsaidra, mikor fogy el. A játék alatt “fejlődsz” varázslőszintről varázslószintre, ennek az az értelme, hogy minél magasabb a szinted, annál több lesz a manád, amit maximalizálni kell, hogy a jó befejezést kapd.

A játék alatt pénzed is van, amit be kell osztanod, ha elfogy akkor elég nagy slamasztikában tud lenni az ember. Mivel a játék megadja a varázsigáknek a nevúket pl.: JUMP-MIRAHUFINA én azt javaslom, hogy mindegyik igének a nevét le kell egy papírra írni, és új játék kezdetekor, beírhatjuk az összes létező varázsigét, a játékot egy kicsit ezzel megkönnyítve. A játék egyik érdekes pontja, hogy te saját magad is készíthetsz varázsigéket, de vigyázz, mert ha valami ismeretlen igét készítesz, akkor az könnyen kinyírhat téged.

Grafikailag a játék egész jól néz ki korához képest, de a sárga szín néha túlságosan is gyakran van használva. :D

magician-1

A játékban van még 4 fajta pajzs is: Fizikai, Méreg elleni, Tűz, és Erőpajzs. Minden egyes ellenfél (bossokat leszámítva) mindig csak egy bizonyos pajzsot vesznek le. A 3. és 4. pályán javaslom ezeket felépíteni.

magician-sajat1

Sajnos a játék EU-ban valamiért nem jelent meg, ami elég fura, hiszen britek készítették a játékot. Valószínűleg nem lehet látni e képen, de a hátoldalán az a fajta figyelmeztetés van, hogy ez a játék elemeket tartalmaz (jobban mondva egy battery backupot). Mintahogy a Zeldában, és akármelyik RPG-ben, itt is lehet menteni… de csak 15x per játék. Mintahogy a Resident Evilben, ott is csak bizonyos Ink Ribbon felvétele után lehet menteni, itt alapból kapsz 15-t. Viszont van még 4 slot, de nem az van, hogy slotonként 15 mentés van. Sajnos ez a játék is olyan kategóriába tartozik, hogy egy élet és viszlát. A játékban 9 pálya van, tehát ha pályánként egyet használunk akkor a végén marad 6. Erre nagyon figyelni kell, és ne mentsünk csak úgy összevissza. Ami egy picit még fura, hogy mentett állást nem lehet a játékból törölni, csak újraírni. [Nekem még a D állomás üres. :)  ]

Ami még jobb, hogy a játékot háromszor kell végigjátszani, hogy megkapjuk az igazi befejezést.

Ha szeretitek a mágusos játékokat [mint ahogy én IMÁDOM ŐKET :D ], akkor ezt erősen ajánlom beimportálni, de előtte nem árt régiófüggetleníteni a NES-t. (Hogyan? A házibarkács rovatban hamarosan megmutatjuk.)

VÉGPONTSZÁM:  9/10

Videólinkek:
Magician Quest 1
Magician Quest 2
Egy kis bizonyíték, hogy megy a játék :)  Running on a PAL system
MJÚZIK 

A játékot az Eurocom Entertainment Software fejlesztette és a Taxan adta ki.

MEGJELENÉS:
US – 1991. február.

magician-nes

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés