Time Diver Eon Man

time-diver-head
Ma egy elég érdekes játékot mutatok be. Egy olyan játékot, ami hivatalosan sehol nem jelent meg, de Ázsiában és Oroszországban igen (feketepiac). Ezt a játékot az AI fejlesztette, és a Taito adta ki. Romfájlban 2009-ben jelent meg az Internet-en, a NES Reproductions utána 250 példány készített a játékból. A játék romfájlban teljesen játszható, semmi probléma nincs vele.

Játékmenet:
Tipikus sidescroller, beat’em szerűség, egész jó, de az ugrás elég laggol. Falon lehet double jump-olni, mint a Batman-ben. Ha a hátteret nézzük a játékban, a fejlesztő cég  reklámozza  magát:

Nektek nem tűnik valami hasonlóság a Rockin’ Kats-szel?

Dehogynem! Mindkét cég ugyanazt eljátszotta! De ez nem ront semmit a játékon, csak érdekességnek szántam. Visszatérve ….
Tehát a játékmenettel a világon semmi baj nincs, de a bossfight-ok marha egyszerűek. Elég rövid játék, asszem 5 vagy 6 pályából áll.

Zene:
Ahoz képest, hogy a játék nem jelent meg, tök jó rockos beütése van, de itt megint megjegyezeném, hogy a későbbi bossfight-oknál egy-két hangeffektet azért elcsent a Rockin’ Kats-től.

Story:
Időutazásos történet, nem nagy durranás, de azért érdekes.

Grafika:
1993-as játék korához nézvén tök jó a grafika. A sprite-ok szépen meg vannak rajzolva, a háttér imponál.

Nehézség:
Nem nehéz egyáltalán, végtelen continue-zás van, 25 perc alatt végigvihető.

Végső gondolatok:
Taito, AI B******** +![Itt elnézést kérek káromkodásomért!] Mégis mi a francért nem lehetett volna ezt a játékot megjelentetni? Rendben, nem kapott volna nagy figyelmet, de azért tucatnyi játék jelent meg a 90-es évek közepén NES-re és ennek is meg kellett volna jelennie. [Mighty Final Fight, Panic Restaurant példának]

Megvegyem, vagy Emu?
Mivel a játék csak Nintendo Terminátoron van, nem ajánlom, hogy kutassatok utána. Extrém nehéz az ilyen játékot beszerezni.  NES Reproductions oldalát ajánlom, ott talán még árulják, de lehet már nem. Emu-ra próbáljátok ki.

Megjelenés:

USA: soha nem jelent meg
Európa: soha nem jelent meg
Japán: soha nem jelent meg
Ázsia: 1993-ban Nintendo Terminator (kalóz verzió)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés