Metroid 2 - Return of Samus

metroid2-head
Szégyen, de bevallom, hogy a Metroid sorozatról akkor hallottam először, mikor a sokadik Castlevania játéknál jártam és láttam, hogy többször is Metroidvania-nak gúnyolják. NES verziót kipróbáltam, de nem tetszett. A GBA verzió viszont már túlságosan is jó volt, így félre is tettem, hogy ezt majd egyszer, ha eljön az ideje, nem kapkodva. Nagyon örültem, hogy sikerült megszerezni a sorozat második részét Game Boy-ra, rögtön bele is kezdtem!

Mystic Quest

mystic-head
A kis sunyi játék felett sokaknak elsiklik a szeme és 800-1000 Ft-ért hozzá lehet jutni, bezzeg ha ráírták volna: FINAL FANTASY: Mystic Quest, akkor kapósabb lenne. Valószínűleg azért nem került rá a nagy FF plecsni, mert itt nem egy kis csapatot kell irányítanunk, hanem egy hőssel kell megmenteni a Gonosz karmaiból a Mana fát, ami vízeséseivel táplálja a világot és mindenféle jóságot csorgat szerteszét.

Duck Tales

ducktales-head
A Capcom cég mindig is szerette a Disney-t és rengeteg játékot készített belőlük. Ezek közül egyik leghíresebb a DuckTales volt a NES-re. Mint tudjuk, a Capcom mindig is szerette a pénzt  még ugyanabban az évben az akkor menő Game Boy-ra leportolta a játékot.

Mega Man III / Rockman Wolrd 3

megaman-head
A Mega Man szériát Kenji Inafune készítette. Magát a művészt az Astro Boy című anime inspirálta. Az első Mega Man játék NES / Famicom-ra készült 1987-ben, és nagy sikert könyvelt el magának, méghozzá akkorát, hogy még 5 részes folytatása lett NES-en (tehát 6) és még 5 játék lett Gameboy-ra. Természetesen nem csak e két konzolra készültek Mega Man játékok, a Mega Man X széria SNES-en kezdődött, mikor Ken Kutaragi kifejlesztette a Playstation-t a széria ott folytatódott és Saturn-on és PC-n. Ha már PC-t említem a Hi Tech Expression-s készített egy Mega Man port-ot DOS-ra, de az valami hihetetlenül gagyi lett. A Mega Man 9 és 10 a széria “jelenlegi” utolsó darabjai, a Capcom ígérgeti, hogy folytatja, de 3 játék elvetése után, ez aligha fog megtörténni.