Íme az új Tokyo Xtreme Racer


A japán székhelyű Genki autóversenyzős, számtalan néven futó sorozata ugyan egészen a Super Nintendo-s időkig vezethető vissza, a legtöbben mégis a Dreamcast-es Tokyo Xtreme Racer / Tokyo Highway Challenge óta ismerik, és kedvelik a szériát. A Sega bukása után a készítők a Sony konzoljai mellett voksoltak, így PSP-re egy, (ott Street Supremacy-ként kell keresni) míg PlayStation 2-re négy TXR is napvilágot látott. A 2006-ban megjelent Xbox360-as Import Tuner Challenge óta azonban síri csend honolt a játék körül - egészen tavaly december végéig, mikor is a GRP (Genki Racing Project) elindította az sb-x.jp weboldalt, ahol a látogatókat az alábbi sokat sejtető kép, és egy visszaszámláló fogadta:

(forrás: senpaigamer.com)

Ha a Tokiói éjszakába belevágni készülő XTOKYO rendszámú Nissan GT-R sem lett volna elég egyértelmű jel, az oldal címe (SB azaz Shutoko Battle, a széria japán címe) egyértelművé tette, hogy jön az új Tokyo Xtreme Racer, a kérdés már csak az, hogy mire - a fejlesztőcsapat közösségi oldalain rég nem látott mozgolódás indult be, a rajongók biztosra vették a PlayStation 4 és Xbox One platformokat, de sokan már a Steam-es megjelenést sem tartották kizártnak, annak ellenére, hogy korábban egy részt sem adtak ki PC-re. Az óra lejárt, a Genki pedig megsemmisítő csapást mért a fenti találgatásokra - az új rész címe Shutoko Battle Xtreme, a becélzott platformok azonban az okostelefonok, egészen pontosan az Android és iOS rendszerek. Ezen kívül annyi derült ki, hogy egyelőre zárt, regisztrációs alapú, illetve felkerült néhány jobb sorsra érdemes promóciós kép, de még mindig nem mutatták be mozgás közben a játékot.

Nos, a hír eddig volt régi, tegnap ugyanis felkerült az első trailer, íme: 

Továbbá folyamatosan frissül a weboldal az új, játékon belül megvásárolható járművek listájával, de ahhoz is találunk segítséget, ha a videó után sem tudtuk elképzelni az érintőkijelzős irányítás mikéntjét. 


Vélemény?

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés