Tákoljunk Amiga 600-ast!

A600-barkacs-head
Egy ingyen A600 - és ami mögötte van...

Volt kollégám, barátom, Nexus 6 egy vaterás vásárlás alkalmával meg lett kínálva egy "ajándék" Amiga 600-as géppel. Természetesen elfogadta az ajándékot, amiről a megérkezése után derült ki, hogy miért is volt "ingyen". Igazság szerint komolyan elgondolkodtam azon, hogy a képek jobb alsó sarkára rábiggyesztek egy "18-as piros" karikát, de végül úgy döntöttem, hogy nem csúfítom el velük Nexus 6 képeit. Alant látható a történelmi fotósorozat és a megértésükhöz elengedhetetlen szöveges magyarázat by Nexus 6.

FIGYELEM! A KÖVETKEZŐ KÉPSOR A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS!
A CIKK OLVASÁSÁNAK FOLYTATÁSA CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLOTT!

 A600-barkacs1a

Vettem 120db Amiga lemezt, az eladó hozzá csapott egy ingyen Amiga 600-at. Elmondása szerint "a táppal van valami". Amikor megjött ez a látvány fogadott. Táp ? Ja, végül is az... :)))

A600-barkacs2a
Hátulról már sejteni lehetett, hogy a PC tápot valami egészen sajátságos barkácsmódszerrel "illesztették".

A600-barkacs3a

Felhivom a figyelmet a "Mester" szofisztikált felső kábelelvezetési módszerére. Oldalt egy steampunk kapcsoló....

A600-barkacs4a
Na ez már elég durva, a tápcsatlakozóba dugdosott vezetékeket csavarral fogatta a "Mester" a csatlakozóba !


A600-barkacs5a

Oldalt sem járt jobban az Amiga....egy talán bútorból származó keresztpáttal fogatták össze a fedél alsó és felső felét.

A600-barkacs6a
Igen...ilyen hosszú facsavarral (!) volt "rögzitve" a steampunk főkapcsoló.

A600-barkacs7a
nem lehet betelni vele :))))))

A600-barkacs8a
A floppynál alul a csavar egy brutális 4++ cm hosszú, malteres (?) darab....teljesen szétnyirta a ház felső részének műanyag csavar foglalatát.

A600-barkacs9a

A hátső csavarok helyett a "Mester" padlószőnyeg ragasztót alkalmazott. Eltávolitásakor a papir lejön, a fényes, ragadós, massziv ragasztóréteg nem. Az marad a házon!

A600-barkacs10a
A floppy alsó távtartója hiányzott, a "Mester" egyszerűen hozzácsavarozta az alaplaphoz, igy a floppy drive egyik éle felfeküdt az alaplapra, a csavar pedig kb. 0.05 mm-rel volt az IC "felett" (? vagy inkább rajta).

A600-barkacs11a
A zord külső elfogadható belsővel párosul. Felső árnyékolólemez hiányzik, az alsó megvan. Alaplap tiszta, működőképes. Amiga tápegységgel feléledt, bár nem gondoltam volna. A floppy problémás, cserére érett, de a többi egyben van, egy ház kell és "pár apróság" cseréjével egy működő A600 lesz majd (valamikor) a végeredmény. Ingyen végül is megérte :))))

HEADER 

 
0 #1 sumblinker 2014-06-10 13:47
Tíccs! :D Shocking, de végül is a végeredmény a lényeg. :D
Quote
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés