2 éves a sárgakazi.hu!

sargakazi-2ev

Igen emberek, elértük ezt a mérföldkövet is. Ma lett 2 éve, hogy oldalunk elstartolt. Ideje hogy végezzünk egy összefoglaló szerűséget erről az évről.

A mostani E3-on bemutatták az XBOX One-t és a Playstation 4-et, melyeket vegyes véleménnyel fogadott a közönség. Megjelent a GTA V, amit őszintén kimondhatunk az év egyik legjobban várt játéka volt, és kimondottan pozitív visszajelzést kapott. Március eleje tájékán ismert hősnőnk, Lara Croft is visszatért egy szimpla Tomb Raider néven, a Crystal Dynamics fejlesztésében és még sok egymás játék, amelyről valószínűleg napokat lehetne mesélni.

Sajnos viszont oldalunk nem nagyon bővelkedett az új cikkekben. :/ Jómagam is alig 13 cikket ha írtam ebben az évben, és még lenne egy jó pár anyag, amiről bőven lehetne beszélni.

Viszont ebben az évben – rám nézve legalábbis – egy elég katasztrofális dolog történt. L Az első YT csatornámat – mely szintén MrNorbert1994 néven volt jelen – a Warner Bros. fogta és lezárta egy életre, így kárpótlás híján maradt a Sárgakazi.hu hivatalos YT csatornája, amit hogy őszintén bevalljam: lefoglaltam. :P Ezen a csatornán vannak leginkább a videók, zenei cuccok, bizonyos random dolgok, melyeket már egy jó pár éve készítek. Manapság már inkább a zenére van ráorientálva, mert játékfelvételekre, nem annyira jó a gépem.

Az év során felbukkant egy prototípus is, a Tengen Tetris-é, amit valami 36 000 $-ért akart volna a gazdája eladni! (kicsit sem beteges – azóta az aukciót az Ebay-esek tüntették el.)

Dehogy azt már láttátok, én meg megkaparintottam a Metal Slader Glory-t, ami nem kevesebb, mint 40 000 Ft volt, a szállítást bele nem számítva. :S

Szegeden megnyílt a Neumann János emléktörténeti kiállítás is, ahol Mári Zsolt kalauzolta/ja az érdeklődőket, a sok régi számítógéptől kezdve egészen a ma már igazi ritkaságnak számító Videoton gépekig. Megtalálható a méltán híres szegedi katicabogár is, és annak legelső, ma már nem működő verziója is, amit maga Muszka Dániel professzor épített még. Ugyancsak Mári Zsolt kezdeményezett egy havonta egyszer megtartandó retro klub-ot, ahova bárki ellátogathat és kipróbálhat C64-es, Amigás és Sega-s játékokat is. Jómagam ott voltam mindegyiken (ohh… mily meglepő :P), és jómagam is elhoztam egyszer kétszer NES-es, Famiklónos termékeim egy-egy részét.

De ami a legjobb, és legnagyobb változás volt a Sárgakazi.hu történelmében idáig, hogy a teljes oldal kapott egy drasztikus új design-t és egy nagyobb és hosszabb életű tárhelyet, ahová mi cikkírók többet tudunk pakolni anyagokat. J Szerintem NEM kell ismertetni a kedves olvasókkal, hogy mennyire bugos volt az előző kinézet. :P Oldalunk most már kibővült egy fórummal is, és a legújabb: HÁZIBARKÁCS szekcióval, ahova majd olyan cikkek fognak felkerülni, mint pl: hogyan készítsünk egy AV kimenetet Sega Master System-hez, vagy hogyan régió függetlenítsünk egy NES-t.

Remélem, hogy jövőre is találkozunk, a cikkek pedig ígérjük, jönnek folyamatosan! ;)

Mindenkinek kellemes karácsonyt és bőségben gazdag boldog újévet kívánunk!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés