SEGA MS 2 50/60Hz és power LED mod1. 50/60Hz  Switch mod

A PAL Sega MS2 képes a 60Hz-es megjelenítésre, lehetővé téve ezzel a teljes képernyős és maximális sebességű játékot (60hz-en Sonic is gyorsabban fut és az Alex Kidd-en sem alszol el).

SEGA Master System 2 AV MOD * UPDATE *

sms2avmod-header
Nemrégiben moddoltam AV kimenetet egy ismerős SEGA Master System II-es gépébe, és egy érdekes problémával szembesültem a munka során. A gépben a SONY CXA1145P/M IC helyén ugyanis egy másik áramkört, nevezetesen egy Fujitsu MB3514-es jelzésű IC-t találtam a „megszokott” helyen.

SEGA Master System 2 AV MOD

sms2avmod-head
Régóta terveztem már ezt az anyagot. Most egy rendezvény okán – szerettem volna SEGA Master Systemet is működő változatban monitorra kitenni – újból meg kellett műteni egy gépet (az első példányt Brazil lenyúlta). Bár alapvetően ellene vagyok mindenféle műszaki cikk házi mókolásának, főleg ha a gép roncsolásával is jár, de a SMS2 AV moddolását bocsánatos bűnként kezelem. Kedves SEGA! Teccettek volna nem lespórolni a gépről az AV kimenetet, ugyebár!

Besárgult gépek megmentése

Pár hete a retronom.hu-n láttam egy hirdetést, melyen egy Sportron nevű magyar (vagy inkább magyar feliratokkal ellátott) pong játékkonzolt kínáltak 3500 Ft-ért. Ez volt az első, a 70-es évek végén magyar kereskedelmi forgalomban kapható TV játék! A pong működik rendben, nincs rajta se repedés, se karcolás, az elemfedője is megvan. Csak éppen úgy nézett ki amikor megvettem, mintha 30 évig pisában ázott volna (ez jutott róla az eszembe, de lehet hogy valakinek pont ez a szín tetszett volna). Eredetileg fehér volt, de nagyon erősen besárgult.